Hoe werkt het systeem?

Antwoord : Kijk voor meer informatie bij https://wordpress.regenwatertoilet.nl/index.php/hoe-werkt-een-regenwatertoilet/

Wat gebeurt er als er geen regenwater beschik baar is?

Als er geen regenwater is schakelt het systeem mechanisch over op drinkwater.

Is er stankoverlast als ik gebruik maak van regenwater?

Nee want de bak wordt dusdanig vaak doorgespoeld dat het water er niet lang in blijft staan. Als ehet syssteem lang niet gebruikt wordt is het gebruikelijk om alles af te sluiten.

Is er kans op aanslag in mijn toiletpot bij gebruik van regenwater ?

Die kans is aanwezig maar klein. De tank is voorzien van een filter die het uitgaande water filtert. Als deze filter goed wordt onderhouden blijft de toiletpot ook schoon.

Hoe vaak moet er aan onderhoud worden gedaan?

Dat hangt af van de vervuiling van het regenwater wat binnen komt. Hoe vuil is het water in de goot? Staan er bomen of andere planten in de buurt die vervuiling door balderen of zaden in het water achter laten? Dit systeem is niet geschikt om te gebruiken in combinatie met een mos sedum dak. Daar komt veel vervuiling van af en kan de filters snel verstoppen. En hoe vaak het regent. Met een kleine filter is onderhoud aan de filter die het water binnen brengt een keer per maand zeker nodig. De tank kan een keer in de twee jaar schoon worden gemaakt.

Is het product gecertificeerd?

Ja het systeem is KIWA gecertificeerd.

Kan ik het zelf installeren?

Het product is zo ontworpen dat het door een doe het zelver geplaatst kan worden.

Kan ik het laten installeren?

Ja We bieden een installatieservice aan. Dit betekent dat we het systeem door een andere partij laten plaatsen. Wij regelen de installateur.

Kan ik ook andere vormen van afvalwater gebruiken?

Ja dat kan maar dan moet er wel meer filter capaciteit worden geplaatst.

Kan ik regenwater ook voor andere doeleinden gebruiken?

Er kan ook gebruik worden gemaakt van regenwater om de wasmachine op aan te sluiten. Het kan zelfs bj voldoende zuivering gebruikt worden voor de vaatwasser en als consumptiewater. Regenwater is alleen niet geschikt in combinatie met een warm water systeem/ douche, warm water uit de kraan etc.

Is mijn situatie geschikt voor een regenwatertoilet?

Zie https://wordpress.regenwatertoilet.nl/index.php/is-mijn-situatie-geschikt-voor-een-regenwatertoilet/